20 jaar ervaring | Politiekeurmerk Veilig Wonen | Deskundig advies

Er zijn veel manieren waarop inbrekers proberen uw huis binnen te komen. In deze blog worden de 10 meest voorkomende inbraakmethodes genoemd met daarbij vermeld hoe Streefkerk sluitwerk ervoor zorgt dat de inbraakmethode voorkomen wordt.

Openbreken van deur of raam

Inbrekers maken uw raam of deur met bijvoorbeeld een schroevendraaier of breekijzer open. Streefkerk sluitwerk voorkomt dit door het plaatsen van hang– en sluitwerk in stevige kozijnen, dat gecertificeerd is met het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

 

Gaatje boren

Deze inbraakmethode is van toepassing voor mensen die de sleutel in het slot laten zitten, wat er in de praktijk veel blijken te zijn. Onder het slot wordt namelijk een gat geboord, waarna  vervolgens met een hulpstuk de sleutel die nog in de deur zit wordt omgedraaid. Streefkerk sluitwerk voorkomt dit door sloten te plaatsen die met een sleutel afsluitbaar zijn.

 

Cilinder afbreken (Bulgaarse methode) 

Inbrekers breken de cilinder die uit het slot steekt af met een tang, zodat ze de deur open kunnen duwen. Streefkerk sluitwerk voorkomt dit met een veiligheidsbeslag. Dit veiligheidsbeslag zorgt ervoor dat de cilinder maximaal drie millimeter uitsteekt, waardoor deze niet afgebroken kan worden.

 

Cilindertrekken

Bij cilindertrekken wordt de cilinder uit het slot getrokken door er een schroef in te draaien en mechanisch druk op te bouwen. Streefkerk sluitwerk voorkomt dit door een cilinder met SKG drie sterren ® te plaatsen. Deze cilinder kan niet uit het slot getrokken worden.

 

Hengelen

Bij hengelen wordt een stuk ijzer door de brievenbus gestoken, waarmee de deurklink naar beneden wordt getrokken. Streefkerk sluitwerk voorkomt dit voor u door uw brievenbus goed af te sluiten.

 

Flipperen

Bij flipperen wordt er met een stuk plastic vanaf de buitenkant van de deur de sleuf van het slot teruggedrukt, zodat deze openbreekt. Streefkerk sluitwerk voorkomt dit voor u door een beveiligingsstrip te plaatsen langs de deur.

 

Inbraak via bovenlichtjes

Bij een inbraak via bovenlichtjes, wordt er ingebroken via het kleine raampje boven een ander raam. Streefkerk sluitwerk voorkomt dit voor u door hang– en sluitwerk dat gecertificeerd is met het Politiekeurmerk Veilig Wonen te plaatsen.

 

De babbeltruc

Bij de babbeltruc proberen inbrekers met een smoes uw huis binnen te komen. Streefkerk sluitwerk voorkomt dit voor u door een stevige kierstandhouder voorzien van een SKG-vinkje op de deur te plaatsen.

 

Insluipen

Bij insluipen gebruiken inbrekers een openstaande deur of een openstaand raam om binnen te komen. Streefkerk sluitwerk voorkomt dit voor u door het afhangen van gecertificeerde deuren en ramen.

 

Lockpicking

Bij lockpicking worden er soort ‘’pennetjes’’ in de cilinder van het slot gestoken. Dit gebeurd vaak door middel van een lockpickpistool. Dit pistool zorgt ervoor dat de cilinder gaat vibreren, waardoor deze opengaat en de inbreker zo zonder schade naar binnen kan gaan. Streefkerk sluitwerk voorkomt dit voor u door het een cilinder met SKG drie sterren ® te plaatsen.

 

Neem contact met ons op

Bent u opzoek naar een betrouwbare inbraakvoorkomer? Streefkerk sluitwerk is voor u de beste oplossing. Wij bieden u producten van zeer hoge kwaliteit aan. Hiernaast zijn wij gecertificeerd met het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Heeft u een vraag of opmerking? U kunt altijd contact met ons opnemen via de chat, e-mail (contact@streefkerksluitwerk.nl) of telefoon (0347-322955).