20 jaar ervaring | Politiekeurmerk Veilig Wonen | Deskundig advies

Voor een dichte deur staan is nooit leuk, al helemaal niet als het voor uw eigen huis is en de oorzaak ligt bij een defect slot. In alle gevallen bij alle deuren en alle sloten geldt: Heeft u een andere sleutel? Probeer die dan eerst. Als deze wel werkt, dan weet u dat ‘slechts’ de eerste sleutel ongeschikt is. Gebruik die dan niet meer!

Heeft u geen andere sleutel en kunt u het huis niet in? Dan wordt het wel een probleem. Streefkerk sluitwerk is een gecertificeerde slotenmaker uit omgeving Vianen en helpt u graag bij noodopeningen. Neem direct contact op en bel: 0347 322955.

Werkt de andere sleutel ook niet mee? Dan is de kans groot dat de cilinder kapot is en moet worden vervangen. De cilinder is de buis waar u de sleutel insteekt.

Is de deur open, maar is het slot defect?

Controleer of het slot niet werkt bij een open én gesloten deur. In de zomer zetten veel houten deuren uit door de warmte. In dit geval is niet het slot kapot, maar corresponderen het slot en de sluitplaat niet. Er zit dan net een paar millimeter verschil tussen de twee, waardoor het slot niet kan worden doorgezet. De meest goedkope oplossing is om de deur op te tillen of wat harder te duwen/trekken bij het keren van de sleutel. Op langer termijn is dit natuurlijk geen oplossing en zal het slot toch vervangen moeten worden.

Probeer daarnaast beide kanten van de deur op slot te doen. Let op dat je niet jezelf op- of buitensluit. Het kan zijn dat het aan de binnenkant (in huis bijvoorbeeld) de sleutel wel goed draait, maar aan de buitenkant niet. Of vice versa. Dan werkt er één kant van de cilinder niet zoals het hoort en is de kans klein dat hij helemaal defect is. Er is eerder een slijtage of uitdroging. Door wat slotspray in het sleutelgat te spuiten, versoepelt hij en werkt hij weer zoals het hoort. Gebruik geen olie of andere smeermiddelen. Als het hierna nog niet werkt, is het slot versleten en moet hij toch echt vervangen worden.

Sloten kunnen vaak niet gerepareerd worden. Het systeem is te ingewikkeld (al helemaal om zelf te doen) en de onderdelen zijn vaak niet los te verkrijgen. Als er iets kapot is moet het hele slot vervangen worden. Bij verschillende deuren, van metaal of kunststof, is het lastig om aanpassingen te doen. Een gespecialiseerde slotenmaker kan er beter naar kijken.

Streefkerk sluitwerk als betrouwbare partner

Al bijna twintig jaar levert en monteert Streefkerk sluitwerk mechanisch hang- en sluitwerk. De slotenmaker is een erkend PKVW-bedrijf. Het voldoet dus aan de kwaliteitseisen om te mogen adviseren en monteren. Wij informeren u vooraf over onze voorrijkosten en ons uurloon, zodat u niet voor ‘onverwachte verassingen’ komt te staan. Naast Lexmond zijn wij ook actief in onder andere de volgende regio’s: MeerkerkNieuwegeinRotterdamHouten, Gouda, Woerden, DordrechtGorinchem, Geldermalsen, Leerdam, Utrecht en Vianen. Nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact op om vrijblijvend een prijs of advies op te vragen. We horen graag van u!